Gornje Prilišće - kapelica Pijeta Majka Božja žalosna

Uz glavnu cestu uGornjem Prilišću podignuta je kapela -"krajputaš"- u kojoj jepostavljen kip Majke Božje s mrtvim Kristom u naručju. Slojevi naliča ividljiva oštećenja ne mogu ukazati na približno točnu dataciju. Međutim, akouzmemo u obzir rustičnu obradu mrtvoga Krista koji "lebdi" u kriluMarije, čije lice ne pokazuje boli, te "uska" ramena i shematskiprikazane nabore odjeće, možemo predpostaviti da je "Pijeta" izbidermayerskoga razdoblja (vjerojatno oko 1850. godine).

Iz knjige Prilišće - Kupa, ljudi i tri sela - prof., Marinka Mužar: Spomenici sakralne kulture

Jakovci - kapelica Svete Ane

Novosagrađena kapelica. Za dan svete Ane, redovito su kraj nje Svete mise.

Kapelica sv. Ane u Jakovcima-djelo vikendaša i mještana

Raspelo na groblju

Godine 1895. za župnika Mate Lovadenića, postavljeno je prvo raspelo na ovom, tada novom groblju. Križ je više puta obnavljan. Za 450 obljetnicu Prilišća, 1994. godine, postavljen je novi drveni križ s bakrenom zaštitom, a za sadašnju obnovu korišteni su materijali trajnije vrijednosti. Ujedno je uređen čitav prostor oko raspela. 

Obnovljeno raspelo na grobljuBlagoslov grobljaMir, sklad ...

Raspelo u Vukovoj Gorici

Raspelo su postavili Ivan i Mato Boljkovac iz Vukove gorice kbr 53, vjerojatno u 19 st. (...Uz cestu nedaleko od Šubašićeve kuće kbr 10 - negdanja Harmica) , donijevši korpus iz Štajerske. Srušilo se 1913. godine a 1915. godine obnovio ga je župnik Vjekoslav Špringer. Nabavljeno je novo drvo i obojen korpus. Oko raspela napravljena je ograda te kao i raspelo crveno obojena. Raspelo je svečano blagoslovljeno prigodom Jurjevskog proštenja iste godine. (Uzdržavati to raspelo su dužni žitelji sela Vukove Gorice - zapisano je tada.)

Oluja je zaobišlo raspelo 

Raspelo u Ladešić Dragi

Ovo raspelo je podigla obitelj Juriček, 2001. godine.

Raspelo u Ladešić Dragi postavila obitelj JuričekGodine 2001

Raspelo u Donjem Prilišću

Prvo raspelo su nabavile mještanke, a drveni, lijepo oblikovani križ izradio je majstor uz čiju kuću je tada postavljeno. Nakon toga je dva puta premještano. Dotrajali drveni križ srušio se 2004. godine a požrtvovnošću mještana raspelo je obnovljeno i ponovno postavljeno 2005. godine ali na novo, zajednički odabrano mjesto.

Brigom mještana preseljeno i besprijekorno uređeno raspeloBrigom mještana spašeno i premještenoZahtjevni oblici i radovi