Tražimo sudionike za trening (osposobljavanje) "Youth want to know about EU!" koje će se održati od 20. do 28.06. 2013. u Hostelu Karlovac u Selcu.

Ovo osposobljavanje (trening) je financirano od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu (Youth in action). Sudionicima su potpunosti pokriveni troškovi smještaja i prehrane (tri obroka dnevno i kava u 2 pauze). Pokriveno je i 70% putnih troškova.

Na osposobljavanju će sudjelovati 24 sudionika iz 8 zemalja (Ujedninjeno kraljevstvo, Estonija, Turska, Crna gora, Kosovo, Srbija, Makedonija i Hrvatska), a radni jezik će biti engleski.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje rado ćemo vam poslati Poziv za sudionike (Call for participants) s detaljnijim informacijama o treningu, Program treninga i Prijavni obrazac (Application form).

Organizator Udruga Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. 

EU - natječaji - Dobili smo pregled otvorenih natječaja. S obzirom da su IPARD sredstva vjerojatno iscrpljena (tijekom kolovoza ćemo znati hoće li biti novih natječaja  http://www.apprrr.hr/, www.apprrr.hr navodimo natječaje za inovacije i neke druge otvorene natječaje koji će vam možda dati i ideje za daljnji razvoj.

Saznajte koji su natječaju trenutno otvoreni: http://www.eu-projekti.info

U projektima koji se financiraju sredstvima Europske unije razlikujemo tri osnovne kategorije prema tome koja je svrha financiranja: natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava, javne nabave za izvođenje usluga, radova i nabavu dobara te Twinning projekte. Svrha natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jest pružiti potporu neprofitnim i nekomercijalnim projektima koji se provode za dobrobit zajednice u različitim sektorima. U ovom slučaju prijavitelji sami osmišljavaju projekt...
Svi koji žele naučiti pripremati, pisati i provoditi projekte sufinancirane iz EU, Neka se jave u Udrugu Zora Prilišće: Praktični koraci u pripremi, pisanju i provedbi EU projekata (rad na konkretnom primjeru), uvid u potpuno razrađenu projektnu prijavu, a metodologiju mogu koristiti u pretpristupnim projektima, programima Unije i strukturnim fondovima.

Pozivamo na LAG Summer Festival koji će se održati 5.-7. srpnja 2013. godine u Biogradu na Moru. Cilj festivala je "spojiti zeleno i plavo" na jedan drugačiji način tako da damo priliku svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge direktno pred 20.000 turista, u gradu koji je poznat kao turističko središte u srcu Jadrana.

Svi LAG-ovi, odnosno izlagači sa područja LAG-a Vallis Colapis, imat će priliku prezentirati svoj rad i proizvode na centru rive u Biogradu na Moru, gdje je najveća koncentracija gostiju. Izložbeni prostor će biti postavljen duž cijele rive, a pozornica će biti stilizirana dalmatinska konoba uz koju će biti smješteni izlagači.

Osim festivalskog dijela, svim sudionicima će biti ponuđen izlet po Ravnim kotarima kao i obilazak vinarije. Sudjelovati će i nekoliko LAG-ova iz inozemstva.

Tražimo 5 sudionika koji bi sudjelovali na razmjeni mladih koja će se održati na Siciliji od 17. do 29. 08.2013.
Tema razmjene je zaštita okoliša te uključuje različite aktivnosti kao recikliranje, čišćenje plaža, vrtlarenje...
Pokriveno je 50% putnih troškova, potpuno su pokriveni smještaj i hrana a kuhat će sami podijeljeni u timove namirnice su im osigurane).
Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno pitajte na ovaj e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Detaljnije informacije:
ITALY, SICILY  
Dates : 17TH- 29TH August 2013
Open for participants : from Estonia,Croatia, Italy

Tražimo 5 sudionika koji će sudjelovati na međunarodnom volonterskom radnom kampu koji će trajati od 01. do 13. kolovoza 2013. u Kaštelama.
Volonteri će sudjelovati na događajima koje lokalna udruga mladih Trokut mladih grada Kaštela organizira kako bi obilježila Tjedan mladih.  Udruga će organizirati treće po redu Kaštelanske rock večeri: KRV 2013.

Ako imate bilo kakvih pitanja slobodno se obratite na ovaj email:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela: 095 848 0513.
Detaljnije informacije možete pročitati ovdje:
CROATIA – Youth week in Croatia
Dates 01.08. – 13.08. 2013
Open for participants from LATVIA, CROATIA, ICELAND
Place, Kastel Lukšić

(2013-06-13, 22:21) NV