Naša susjeda preko Kupe Verica Marušič dobitnica je vrijedne Hrvatske nagrade!

Svečana dodjela „Zlatne Penkale", nagrade koju Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje stranim turističkim novinarima za najveći doprinos promidžbi hrvatskog turizma u svijetu, održana je u Zadru, u subotu 20. travnja 2013. godine u crkvi Sv. Donata.

Dobitnici Grand prix nagrade Zlatna penkala za 2012. godinu je Verica Marušič, slovenska novinarka TV postaje Vaš kanal. Nagradu Zlatnu penkalu dobila je za polusatnu emisiju „V objemu hrvaških mest" koja se prošle godine emitirala u udarnom večernjem terminu TV postaje Vaš kanal.

Druga dobitnica Zlatne penkale je Marie Claire Digby, novinarka The Irish times magazina.

„Zlatna Penkala" dodjeljuje se jednom godišnje, a kandidate nominiraju predstavništva i ispostave Hrvatske turističke zajednice u svijetu i to u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i najbolju TV ili radijsku emisiju. Ove je godine za Zlatnu penkalu nominirano 18 radova iz tiska, 11 televizijskih priloga te 2 radio priloga s ukupno 20 tržišta. Dva najbolja rada dobivaju Grand Prix nagradu, dok ostali dobivaju nagrade „Zlatna penkala" za najbolje reportaže na svojim tržištima.

Nominirani novinari dolaze iz cijelog svijeta i u protekloj su godini svojim pisanjem i reportažama na osobit način predstavili ljepote i turističku ponudu Hrvatske.

Za trodnevni boravak više od 20 novinara u Hrvatskoj, Turistička zajednica grada Zadra je u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom priredila poseban program za novinare kako bi doživjeli Hrvatsku na autentičan način, uvjerili se u očuvanost prirodne i kulturne baštine, u pitomost ovih krajolika, gostoljubivost naših ljudi, okusili i upoznali raznoliku gastronomsku ponudu, te sa sobom ponijeli nezaboravna iskustva i doživljaje o kojima će pričati svojim prijateljima ili će o njima pisati.

Zahvaljujući izumitelju penkale, Slavoljubu Penkali, nalivpero i kemijska olovka, kao svojevrsni simboli novinarske profesije upravo su iz Hrvatske krenuli u svijet. Hrvatska turistička zajednica nagradu inozemnim turističkim novinarima nazvala je „Zlatna penkala" i time simbolično uspostavila vezu između njezinog izumitelja, Hrvatske i svijeta.

Članovi Udruge za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora - Prilišće srdačno čestitaju Verici na ovoj zasluženoj nagradi!

http://www.vaskanal.com/novice/18183-najvisja-nagrada-verici-marusic.html

Nedavno je u svojoj emisiji ugostila članicu našeg društva, direktoricu Turističke zajednice Karlovačke županije Dinu Begić i vlasnika hotela Korana i Seoskog domaćinstva u Ribniku Ivana Srakovčića. Pogledajte:

http://www.vaskanal.com/arhiv-oddaj/video/2885/Hrva%C5%A1ka---Karlov%C5%A1ka-regija.html

(2013-04-22, 22:47) NV